Artikel afbeelding

Kamperen in eigen land nog steeds populair

Vakantiebestemmingen in Nederland krijgen de laatste jaren steeds meer gasten op bezoek uit eigen land. Uit onderzoek van CBS blijkt dat het aantal vakantiegangers uit eigen land de laatste vijf jaar met 3 miljoen is toegenomen. Vorig jaar gingen ruim 24,4 miljoen Nederlanders op vakantie in eigen land, dit is 6% meer dan in 2016. Deze stijging is zeer positief voor de vakantiebestemmingen in Nederland, maar waarom besluiten steeds meer mensen om op vakantie te gaan in eigen land?

.
Extreme zomer

Een van de voornaamste redenen voor de stijging van vakantiegangers in eigen land is de extreem warme zomer. Doordat het in Nederland bijna net zo warm was dan in het buitenland besloten veel mensen om gewoon lekker in Nederland te blijven. Waarom ver reizen, wanneer het dichtbij kan!

Mensen gaan vaker op vakantie

Het gebeurt steeds vaker dat mensen meerdere keren per jaar een paar dagen op vakantie gaan in eigen land. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze in de zomer een paar weken op een camping in Limburg gaan zitten, maar ook in de winter een paar nachten doorbrengen in een hotel in Groningen. Uit onderzoek van CBS blijkt dat de meeste mensen op vakantie gaan naar Noord-Holland of Gelderland. Verder blijkt ook dat de gemiddelde bezetting van de Nederlandse campings en vakantieparken hoger is dan de voorgaande jaren.

Op vakantie gaan in eigen land zal de komende jaren waarschijnlijk alleen maar populairder worden. Benieuwd naar alle leuke campingplaatsen in Nederland? Kijk dan eens bij onze campings.

Op August 24, 2018