Artikel afbeelding

Glamping in Nederland: luxe kamperen in eigen land

Glamping is een nieuwe vorm van kamperen, de luxe van een hotel maar toch het kampeergevoel. Vroeger dachten veel mensen bij kamperen vooral aan ‘back to the basics’. Slapen in een kleine tent op een dun luchtbed en ’s nachts naar het toiletgebouw lopen met een toiletrol onder je arm. Dit is nu verleden tijd.

Wat is glamping?

De definitie van glamping is “Glamping is kamperen in een unieke accommodatie die volledig verzorgd klaarstaat bij aankomst, in combinatie met luxe faciliteiten of een bijzondere kampeerbeleving”. Luxe kamperen in Nederland, met een bijzondere kampeerbeleving. Met glamping heb je de mogelijkheid om op een luxe camping te verblijven en tegelijkertijd te genieten van de natuur om je heen. Zo hoef je bij aankomst niet eerst je tent op te zetten en de tent in te richten, dit is namelijk al voor je gedaan. Het enige wat je moet doen is je eigen spullen inladen en genieten van je verblijf.

Waar komt het woord glamping vandaan?

Het woord glamping is een samenvoeging van twee Engelse woorden, namelijk glamorous en camping. In de 11e eeuw leefden Mongoolse nomadenstammen in afgelegen gebieden in yurts. Een yurt is een grote tent, waar zij het interieur zelf in konden richten. Een yurt heeft veel weg van de huidige glamping tent. Later in de 20e eeuw gebruikten reizigers uit Amerika en Europa deze vorm van wonen tijdens het reizen en kamperen door Afrika. Tijdens de safari’s wilden zij hun luxe die zij in hun thuisland gewend waren zolang mogelijk behouden. De beleving en luxe bij het kamperen kennen we nu als glamping.

Voordelen van glamping

Er zijn een flink aantal voordelen van glamping. Zo heb je de kampeerbeleving van slapen in de buitenlucht, met de luxe die je gewend bent. Je hoeft niet meer uit je luxe comfortzone te stappen als je gaat kamperen. Je hoeft geen caravan of aanhangwagen mee te hebben om te genieten van je kampeervakantie. Daarnaast beschikken de meeste glamping tenten over een eigen douche en toilet, een ingerichte keuken en een comfortabel bed. Het kan zelfs zijn dat je glamping tent beschikt over een hot tub. Ofwel een luxe manier van kamperen in Nederland! Geef de luxe van thuis niet op en laat je luxe vakantie direct beginnen als je aankomt bij je glamping. Bij vertrek pak je gelijk je spullen in en kun je met je auto naar huis gaan.

Welke soorten glampings zijn er?

Glampings vind je in verschillende soorten en maten. Elke glamping heeft bijbehorende faciliteiten. Het niveau van luxe kan verschillen bij de verschillende soorten glampings. Soms is de mate van luxe minder, maar is de omgeving extra bijzonder. Met glamping ben je verzekerd van een bijzondere overnachting. We hebben de meest opmerkelijke en bekende glampings voor je op een rij gezet:

  • Safaritenten
  • Yurts
  • Tipi’s
  • Strandhuizen
  • Pipowagens
  • Luxe stacaravans
  • Woodlodges

Zelf overnachten in een glamping?

Ben je op zoek naar een unieke ervaring op een bijzondere glamping? Het nieuwe kamperen, maar dan toch met een kampeergevoel! Bij aankomst hoef je geen tent meer op te zetten, maar kun je gelijk ontspannen. Kijk voor glampings in Nederland naar de bij ons aangesloten campings.

Op June 8, 2020